Via de regionale netwerkorganisaties waarin gemeente Beuningen participeert (RvN@, The Economic Board en Logistics Valley regio Nijmegen) is de samenwerking tussen bedrijven onderling en met kennisinstellingen en onderwijs bestendigd en uitgebouwd.
Samen met gemeente Nijmegen, de bedrijvenvereniging TPN West en Rabobank is een intentieovereenkomst 'Green Deal' opgesteld. Daarin staan gezamenlijke ambities op het gebied van energietransitie, circulaire economie en klimaatadaptatie verwoord. Deze Green Deal is in de plaats gekomen van de totstandkoming van een toekomstvisie voor De Sluis.
Voor bedrijventerrein Schoenaker is aan de hand van een onafhankelijk onderzoek inzicht verkregen in de feitelijke en beleefde verkeers(on)veiligheid en mogelijke maatregelen, waaronder een fietspad langs de Goudwerf.
Er zijn binnen de gemeente Beuningen 2 Toeristische Informatie Punten (TIP) gerealiseerd: in het Dijkmagazijn Beuningen en in het receptiegebouw van vakantiepark 't Broeckhuys. Een TIP biedt informatie aan bezoekers en inwoners over bezienswaardigheden, wandel- en fietsroutes in de directe omgeving. Dit is onderdeel van een plan van Visit Nijmegen (Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen, TVAN) voor het versterken van de gastvrijheid in het Rijk van Nijmegen. De gemeenten in deze regio werken nauw samen in hun gezamenlijk opdrachtgeverschap aan TVAN.
In het laatste kwartaal van 2022 is gestart met het ontwerpen van het bewegwijzerde wandelroutenetwerk binnen de gemeente Beuningen. In dit ontwerp worden opgenomen diverse lokale en regionale wandelroutes, bijvoorbeeld de Walk of Wisdom, het Doddendaelpad, het Ambts- en Rijkspad en 'ommetjes'. Het routenetwerk wordt in 2023-2024 in de gehele Groene Metropoolregio aangelegd. Naast onze financiële bijdrage draagt ook provincie Gelderland bij.